A Ford bemutatja Mustang55 jubileumi modellt

2019. 07. 31.

2019. július 26. – A Ford ma bejelentette, hogy az európai vásárlók számára elkészítette a legendás sportkocsi 55. születésnapjának emléket állító Ford Mustang55 különleges modellváltozatot.

A 450 lóerős Ford Mustang 5.0 V8 modellre épülő új Mustang55 egyedi külső stíluselemeket kapott: a különleges emblémák mellett motorháztetőt és az autó oldalát látványos sávozás díszíti, és a vevők egyedi hátsó légterelőt is rendelhetnek, az utastér pedig csúcskivitelben készül.



Megújul a Ford Mustang 2.3 EcoBoost változat is, amely a híres Mustang Shelby modellek megjelenését idézi. Az autóhoz immár alapfelszereltségként jár az Aktív Szelepes Kipufogó technológia, aminek segítségével a vezetők a pillanatnyi hangulatukhoz vagy az autózás körülményeihez igazíthatják a Mustang kipufogóhangjának erősségét.



A Mustang teljes kínálatában megjelenik néhány új fényezés (Iconic Silver, Lucid Red, Twister Orange és Grabber Lime), valamint a FordPass Connect fedélzeti modem, amivel a Mustang akár 10 eszközt kiszolgálni képes mobil WiFi-hotspottá válik.

“A Mustang azon kevés autók közé tartozik, amelyeket már több mint fél évszázada gyártanak, és nagyon úgy tűnik, hogy a vásárlók érdeklődése nem lankad a világ legkelendőbb sportkupéja iránt,” mondta el Roelant de Waard, a Ford Európa marketingért, értékesítésért és szolgáltatásokért felelős alelnöke. “Az új Mustang55 maga a ‘sűrített Mustang-élmény’, hiszen lenyűgöző teljesítménye és látványos formavilága mellett olyan fejlett komfortnövelő technológiákat kínál, mint a FordPass Connect beépített modem vagy a B&O hangrendszer.”

Az eredeti Mustang 55 évvel ezelőtt, egészen pontosan 1964. április 17-én mutatkozott be, és 2018-ban már sorozatban negyedik alkalommal nyerte el a világ legnagyobb darabszámban értékesített sportkupéjának megtisztelő címét. Az új Ford Mustang55 5.0 V8 és a továbbfejlesztett Ford Mustang 2.3 EcoBoost modellek augusztustól rendelhetők meg a márkakereskedésekben.

55 év – és még mindig pörög a számláló

A kupé és kabrió kivitelben egyaránt kapható új Mustang55 izgalmas csavarral gazdagítja a Ford Mustang atlétikus stílusát: a mélyre húzott gépháztetőt és a karosszéria oldalelemeinek alsó részét fekete csíkok díszítik, és a kupé teteje is fekete, ami jól illik a ragyogó feketére fényezett 19 colos könnyűfém keréktárcsákhoz. A Shadow Black Mustang55 kivitelen a csíkok ezüstszínűek, és a kabrió vászonteteje fekete.

Az alsó és felső hűtőrács kéttónusú fekete fényezést kap, és a Pillar Black színű felső szekción ugyanilyen árnyalatban jelenik meg a vadlovat ábrázoló embléma. Ugyancsak Pillar Black árnyalatúak az első sárvédőkön látható 5.0 emblémák is, amelyeken Colorado Red színben virít a tizedesjel. Az autó egyedi látványára egy opcionális, Pillar Black fényezésű hátsó légterelő teszi fel a koronát.

Az autózás élményét még élvezetesebbé varázsolja a csúcsminőségű utastér-kialakítás: a műszerfalat karbonszál-hatású betétek díszítik, a műszerfal és a térdtámaszok bőrborításának szürke varrása pedig a prémium minőségű szőnyegek kidolgozására rímel.

A Mustang55 modellek hatfokozatú manuális sebességváltóján a váltógomb egy különleges öntvény, míg a tízfokozatú automata egységek váltókarjára könnyűfém váltógomb kerül. Az üléseket és az ajtópaneleket kiváló minőségű Alcantara kárpit borítja.

Az alapáron kínált kényelmi technológiák listáján megtalálható az első ülések hűtése/fűtése, a Ford kifinomult SYNC 3 csatlakozási rendszere (amit most DAB+ rádió és 12 hangszórós B&O prémium hangrendszer egészít ki), a FordPass Connect beépített modem, valamint olyan fejlett funkciók is, mint a Távindítás* az automata váltós modellekhez, illetve a Távnyitás/zárás és a Járműkereső.

A jobbkormányos modellekben a műszerfal dekorációs betétei alumíniumból készülnek, a váltógombokat bőr borítja, és az autókhoz Ebony, Ceramic vagy Russet bőrkárpitozás kérhető.

Shelby-stílusban

A Ford Mustang Shelby modellek – mint Mustang Shelby GT350 és GT500 is – már több mint 50 éve varázsolják el teljesítményükkel és egyéni stílusukkal a Mustang-rajongókat, most pedig a Mustang 2.3 EcoBoost Fastback és Convertible átformálásához adtak ihletet.



A külső tükörburkolatok és a csomagtartó-légterelő és a motorháztetőn végigfutó sávok Magnetic Grey színűek; a Magnetic Grey California árnyalatúra fényezett hűtőrácson ugyanaz a klasszikus, háromsávos vadlovas logó látható, amit az 1965-ös Mustangon vezetett be a Ford. Az autóra csiszolt felületű 19 colos könnyűfém keréktárcsákat szerelnek.

Immár a 2.3 EcoBoost modellváltozathoz is alapfelszereltségként jár az Aktív Szelepes Kipufogó technológia, amelynek az innovatív Jó Szomszéd üzemmód is része; ez az előre beprogramozott napszakokban erősen visszafogja a hangerőt, hogy a Mustang dübörgése ne zavarja a szomszédok pihenését. A választható üzemmódok segítségével az autós a mindenkori vezetési körülményekhez igazíthatja az elektronikus stabilitásvezérlés, a gázpedál, az automata sebességváltó és a kormánymű beállításait. A Mustang vezetőjének a következő üzemmódok állnak rendelkezésére: Normál, Sport, Versenypálya, Havas/Vizes út, Gyorsulási Verseny és a személyre szabható My Mode.

A világ legkelendőbb sportkocsija

A Mustang európai kínálatában immár második éve szerepel egy különleges változat, a Ford Mustang BULLITT. Az autót egy feltuningolt, 5,0 literes V8-as motor hajtja, aminek teljesítménye 460 LE, forgatónyomatéka pedig 529 Nm. A Shadow Black vagy klasszikus Dark Highland Green fényezésekkel megrendelhető Mustang BULLITT 19 colos, Torq Thrust stílusú keréktárcsákon gördül, amelyek mögött vörösre festett Brembo™ féknyergek láthatók, a kör alakú tanksapkát pedig ugyanolyan logó díszíti, mint a mozifilmben. Az egyedi hűtőrács fekete, a széria üléseket vagy az opcionális Recaro® sportüléseket zöld varrás díszíti, és a fehér biliárdgolyó-váltógomb is stílusos főhajtás a kultikus filmben szereplő autó emléke előtt.

Az IHS Markit adatai szerint Mustang a 2018-as évben is megőrizte (immár zsinórban negyedszer) a világ legkelendőbb sportkupéja címét. 2019 első félévében a Ford 5500 Mustangot értékesített Európában, vagyis 5 százalékkal többet, mint a tavalyi év azonos időszakában.** 2015 óta világszerte több mint 500.000 darab hatodik generációs Mustang kelt el, és ebből több mint 48.000 talált gazdára Európában.

A Ford Motor Company

A Ford Motor Company globális vállalat, amelynek központja a Michigan állambeli Dearborn. A vállalat tevékenységi köre a Ford személyautók, haszongépjárművek, városi terepjárók (SUV) és elektromos hajtású autók, valamint a Lincoln luxusautók tervezése, gyártása, értékesítése, szervizelése és a velük kapcsolatos szolgáltatások biztosítása. A vállalat a Ford Motor Credit Company révén pénzügyi szolgáltatásokat is nyújt. A Ford vezető szerepre törekszik az elektromos autók, az önvezető járművek és a mobilitás területén. A Ford mintegy 199.000 embert foglalkoztat világszerte. Amennyiben több információra van szüksége a Fordról, termékeiről vagy a Ford Motor Credit Company vállalatról, kérjük, keresse fel a www.corporate.ford.com vagy a www.ford.hu honlapot.

A saját tulajdonú vállalatokban körülbelül 53.000 alkalmazottat, az összevont, illetve nem összevont közös vállalkozásokkal együtt pedig mintegy 67.000 embert foglalkoztató Ford Európa felel a Ford márkához tartozó autók gyártásáért, értékesítéséért és karbantartásáért Európa 50 piacán. A Ford Motor Credit Company mellett a Ford Európa üzleti tevékenysége magában foglalja a Ford Ügyfélszolgálat és 24 gyártóüzem (16 saját tulajdonú vagy összevont közös vállalat és 8 nem összevont közös vállalkozás) működtetését. Az első Ford autókat 1903-ban szállították Európába – ugyanabban az évben, amikor a Ford Motor Companyt alapították. Az európai gyártás 1911-ben indult meg. 


E-mailt/visszahívást kérek!


Forrás: Ford Sajtószoba

Márkakereskedés hírei

Aktuális ajánlatok

Legfrissebb akciók Fitohorm Autóház

Márkakereskedés hírei

Legfrissebb hírek Fitohorm Autóház