Elvira Schachermeier lett a Ford európai kommunikációs alelnöke

2021. 09. 22.

KÖLN, Németország, 2021. szeptember 21. – A Ford ma bejelentette, hogy Elvira Schachermeiert nevezték ki a Ford Európa kommunikációs alelnökévé.

Schachermeier elődje ezen a poszton Susan Krusel volt, aki október 1-től nyugdíjba vonul sikeres, 20 éven átívelő karrierje után, amiből az utolsó három évben a Ford Európa kommunikációs vezetőjeként dolgozott.

Elvira Schachermeier

A tapasztalt kommunikációs szakembernek számító Schachermeier – aki Európában és Észak-Amerikában egyaránt bizonyított már – december 1-én csatlakozik a Ford csapatához. 16 évet töltött legutóbbi munkahelyén, a Visa vállalatnál, ahol a globális pénzügyi szolgáltató európai régiójának kommunikációs vezetője volt.

A Ford Európa szervezetében az lesz a feladata, hogy tovább erősítse a márka hírnevét, és a régióban ő irányítsa az összes belső és külső kommunikációs kezdeményezést. Ennek részeként olyan kommunikációs terveket dolgoz majd ki, amelyek a közelmúltban elvégzett munkára épülve előkészítik az utat egy fenntarthatóan nyereséges üzletmenet kialakításához Európában.

A Németországban született Schachermeier Kölnben végzi majd a munkáját, ahol közvetlen felettese a Ford Európa elnöke, Stuart Rowley lesz, illetve a Dearbornban dolgozó Mark Truby, a Ford kommunikációs vezetője.

“Elvira egy közismert és nagy tiszteletben álló kommunikációs vezető, hatalmas globális tapasztalattal,” nyilatkozta Truby. “Felbecsülhetetlen értékű segítséget jelent majd számunkra, miközben a Ford+ terv megvalósításán dolgozunk, amelynek lényege, hogy remek termékeket és hálózatba kapcsolt élményeket kínálunk vásárlóinknak, miközben fenntarthatóan nyereséges üzletmenetet alakítunk ki Európában.”

“Ugyanakkor nagyon hálásak vagyunk Susannak a pályafutása során elvégzett munkájáért és hozzájárulásáért a Ford sikereihez – különösen legutóbbi feladatkörében, ahol európai átalakításainkhoz nyújtott nélkülözhetetlen segítséget –, és kellemes nyugdíjas éveket kívánunk neki.”

Schachermeier legutóbbi feladata a Visa európai kommunikációs stratégiájának kidolgozása volt, emellett stratégiai tanácsadóként dolgozott a vállalat felsővezetői csapatában. A cégnél ő irányította az összes külső és belső kommunikációs folyamatot, kiemelt figyelmet fordítva a digitális szolgáltatásokra és technológiákra, beleértve a vállalati- márka-, termék- és marketing-kampányokat, az ügyfélkommunikációt és az ezzel kapcsolatos rendezvényeket, az alkalmazottak felé irányuló kommunikációt és az elnöki kommunikációt is.

2005-ban lépett be a Visához, ahol számos különböző kommunikációs vezetői beosztásban dolgozott, 2005 októberétől az Egyesült Államokban, 2017 januárjától pedig Európában.

Schachermeier a San Francisco Állami Egyetemen diplomázott rádiós és televíziós kommunikációs szakon. Jelenleg a németországi Osnabrückben él; házas, és három felnőtt gyermeke van.

Időpontfoglalás

A Ford Motor Company

A Ford Motor Company globális vállalat, amelynek központja a Michigan állambeli Dearborn. A vállalat tevékenységi köre a Ford személyautók, haszongépjárművek, városi terepjárók (SUV) és elektromos hajtású autók, valamint a Lincoln luxusautók tervezése, gyártása, értékesítése, szervizelése és a velük kapcsolatos szolgáltatások biztosítása. A vállalat a Ford Motor Credit Company révén pénzügyi szolgáltatásokat is nyújt. A Ford vezető szerepre törekszik az elektromos autók, az önvezető járművek és a mobilitás területén. A Ford mintegy 199.000 embert foglalkoztat világszerte. Amennyiben több információra van szüksége a Fordról, termékeiről vagy a Ford Motor Credit Company vállalatról, kérjük, keresse fel a www.corporate.ford.com vagy a www.ford.hu honlapot.

A saját tulajdonú vállalatokban körülbelül 53.000 alkalmazottat, az összevont, illetve nem összevont közös vállalkozásokkal együtt pedig mintegy 67.000 embert foglalkoztató Ford Európa felel a Ford márkához tartozó autók gyártásáért, értékesítéséért és karbantartásáért Európa 50 piacán. A Ford Motor Credit Company mellett a Ford Európa üzleti tevékenysége magában foglalja a Ford Ügyfélszolgálat és 24 gyártóüzem (16 saját tulajdonú vagy összevont közös vállalat és 8 nem összevont közös vállalkozás) működtetését. Az első Ford autókat 1903-ban szállították Európába – ugyanabban az évben, amikor a Ford Motor Companyt alapították. Az európai gyártás 1911-ben indult meg.


Márkakereskedés hírei

Aktuális ajánlatok

Legfrissebb akciók Fitohorm Autóház

Márkakereskedés hírei

Legfrissebb hírek Fitohorm Autóház