Portugál Rally

2022. 04. 25.

A Portugál Rally-n Sébastien Loeb újra az M-Sport Ford World Rally Team színeiben áll rajthoz

2022. április 19. - Miután az M-Sport Ford World Rally Team lélegzetelállító teljesítménnyel debütált a januári Monte Carlo Rallyn, az M-Sport most megerősítette a hírt, hogy Loeb és navigátora, Isabelle Galmiche újra magukra öltik az M-Sport színeit, és Portugáliában rajthoz álljak a Puma Hybrid Rally1 versenyautóval.

Loeb januárban tért vissza a FIA Rally Világbajnokságba, ahol hat szakaszgyőzelmet ért el a nyolcszoros bajnok Sebastien Ogier ellen küzdve, majd összesítettben megnyerte a 2022-es szezon nyitó futamát.

A lendületes évkezdés után Loeb világszerte több szakágban is pályára lépett, most pedig Porto híres murvás szakaszaira készül, jobbján Galmiche-sal, aki 1997 óta az első női sportolóként könyvelhetett el összesített futamgyőzelmet a WRC-ben; és mindezt még különlegesebbé teszi, hogy ez volt az első közös versenyük Loebbel.

Monte Carlo Rally

A Portugál Rally igazi mérföldkő és izgalmas lehetőség lesz az M-Sport Ford World Rally Team számára, hiszen ez az első csapat, amely egyszerre öt Rally1 autót is indít ugyanazon az eseményen.

Loeb visszatérése egybeesik az FIA Rally Világbajnokság 50. évfordulójával, így a futam hétvégéjén rengeteg izgalmas program várható. Ugyanakkor Loeb is ünnepi hangulatban lép pályára Portugáliában, mert az élő legendának számító francia pilóta itt debütált 2007-ben, amikor 18 szakaszból 11-et meg is nyert. 2009-ben ismét győzelemmel zárta a portugál futamot, majd további két dobogós helyezést és összesen 32 szakaszgyőzelmet gyűjtött be itt.

Sebastien Loeb:

“A Pumával versenyezni az egyik kedvenc rally-emlékem, Monte Carlóban győzni pedig – ennyi idő után – szinte hihetetlen élmény volt. A csapat igazán remekül dolgozott, ami hatalmas segítség volt a 80. rallygyőzelmünkhöz. Ebben az autóban már az első gázadás pillanatától nagyon jól érzem magam, mert a hibrid rendszer ereje egyszerűen lenyűgöző. Ez egy kiváló autó és egy kiváló csapat – nem csoda hát, hogy ilyen hihetetlen győzelmet ünnepelhettünk!

A Portugál Rally idejére pont üres volt a naptáram, és ez egy murvás futam lesz; 2019-ben már versenyeztem itt, úgyhogy vannak emlékeim és tapasztalataim némelyik szakaszról. Ez volt az egyik ok, amiért éppen Portugáliára esett a választásom, de az is motivált, hogy vágytam egy murvás versenyre, mert imádok ezeken az utakon vezetni.”

Sebastien Loeb

Rich Millener csapatfőnök:

“Monte Carlo emléke még mindig élénken él bennem, és biztos vagyok benne, hogy ezzel az egész csapat így van. Az pedig, hogy újra esélyünk nyílik Sebbel és Isabelle-lel együtt dolgozni… nos, ez egy valóra vált álom. A csapat számára hatalmas elismerést jelent, hogy újra velünk akarnak versenyezni.

Szeretnék külön köszönetet mondani a Fordnak és a Red Bullnak, akik nagy szerepet játszottak e sztárpáros visszatérésében. Ez újabb remek példája annak, hogyan működnek együtt velünk a partnereink abban, hogy a lehető legerősebb pilótákkal állhassunk rajthoz az idei WRC-szezonban. Rendkívül izgatottan várom, mi történik majd a legendás portugál szakaszokon, ahol nagyon számítunk szurkolóink támogatására!”

Malcolm Wilson ügyvezető igazgató:

“Mindez kiváló partnereinknek köszönhetően vált lehetővé, én pedig nagyon várom már, hogy lássam, hogyan teljesít majd Seb és a Puma Hybrid Rally1 az év első igazi murvás futamán. Remek érzés egy ilyen erős pilótákból álló csapatot irányítani, arra pedig különösen büszke vagyok, hogy mi leszünk az első csapat, amelyik öt csúcskategóriás gépet is rajthoz állít egy WRC-versenyen. Ez egyértelműen jelzi, milyen vonzóak ezek a Rally1-es autók – és különösen a Puma – a pilóták számára, és reméljük, továbbra is sikeresen feszegetjük majd a határokat.”

1 Az adatokkal kapcsolatos jogokat a Catena-X az európai felhőalapú adatinfrastruktúra (GAIA-X) és a Nemzetközi Adatterek szabványainak megfelelően szavatolja.

Kapcsolat elérhetőség

A Ford Motor Company

A Ford Motor Company globális vállalat, amelynek központja a Michigan állambeli Dearborn. A vállalat tevékenységi köre a Ford személyautók, haszongépjárművek, városi terepjárók (SUV) és elektromos hajtású autók, valamint a Lincoln luxusautók tervezése, gyártása, értékesítése, szervizelése és a velük kapcsolatos szolgáltatások biztosítása. A vállalat a Ford Motor Credit Company révén pénzügyi szolgáltatásokat is nyújt. A Ford vezető szerepre törekszik az elektromos autók, az önvezető járművek és a mobilitás területén. A Ford mintegy 199.000 embert foglalkoztat világszerte. Amennyiben több információra van szüksége a Fordról, termékeiről vagy a Ford Motor Credit Company vállalatról, kérjük, keresse fel a www.corporate.ford.com vagy a www.ford.hu honlapot.

A saját tulajdonú vállalatokban körülbelül 53.000 alkalmazottat, az összevont, illetve nem összevont közös vállalkozásokkal együtt pedig mintegy 67.000 embert foglalkoztató Ford Európa felel a Ford márkához tartozó autók gyártásáért, értékesítéséért és karbantartásáért Európa 50 piacán. A Ford Motor Credit Company mellett a Ford Európa üzleti tevékenysége magában foglalja a Ford Ügyfélszolgálat és 24 gyártóüzem (16 saját tulajdonú vagy összevont közös vállalat és 8 nem összevont közös vállalkozás) működtetését. Az első Ford autókat 1903-ban szállították Európába – ugyanabban az évben, amikor a Ford Motor Companyt alapították. Az európai gyártás 1911-ben indult meg.


Márkaszerviz hírei

Aktuális ajánlatok

Legfrissebb akciók Fitohorm Autóház

Márkaszerviz hírei

Legfrissebb hírek Fitohorm Autóház