150 ezredik Ford Mustang Mach-E

2022. 11. 30.

Elkészült a 150 ezredik Ford Mustang Mach-E; az autót 37 piacon forgalmazzák, és hamarosan még több országban lesz kapható

DEARBORN, Michigan, 2022. november 30. –A Ford Mustang Mach-E gyártása alig két éve kezdődött, és a szerelőszalagról máris legördült a 150 ezredik ilyen modell. Ez fontos mérföldkő a vállalat elektrifikációs terveiben, amelyek alapján a Ford 2023 végére évente 600.000, 2026-ra pedig 2 millió elektromos autót akar előállítani.

A Mustang Mach-E sikere túlnyomórészt olyan vásárlóknak köszönhető, akik belsőégésű motoros autójukat cserélték elektromos hajtásúra (az USA-ban 80, Európában 90 százalék az ilyen vevő), ami azt igazolja, hogy a Ford elektromos járművei széles vásárlóréteg igényeit elégítik ki.

„Amikor feltettük a vadló-emblémát erre a Mustangra, tudtuk, hogy sokan szkeptikusok lesznek. Azt viszont akkor még nem tudhattuk, mennyire népszerű lesz az új modell,” nyilatkozta Darren Palmer, a Ford Model e elektromosautó-programokért felelős alelnöke. „Hatalmas öröm megpillantanom a Mustang Mach-E-ket az utakon, beszédbe elegyedni a tulajdonosaikkal, és látni, hogy egyre többen vannak.”

A Mustang Mach-E jelenleg a világ 37 országában kapható

A Mustang Mach-E jelenleg a világ 37 országában kapható, ami hatalmas előrelépés ahhoz képest, hogy az első modellévben még 22 piacon forgalmazták. Legutóbb Új-Zélandon, Brazíliában és Argentínában jelent meg az autó. A globális növekedést az is segítette, hogy a Ford tovább bővítette és modernizálta a Cuautitlán üzemet (itt készült el a 150 ezredik darab is), hogy még több vásárlót tudjon kiszolgálni.

„A gyár teljesen felpörgött,” mondta el Deborah Manzano, a Ford gyártási igazgatója. „Új akkumulátor- és karosszéria-gyártósort építettünk, kibővítettük a szerelősorokat, és gyakorlatilag minden rendelkezésre álló helyet kimaxoltunk, hogy még több Mustang Mach-E készülhessen. Legutóbb egy új fényezőüzemet állítottunk munkába, szóval nem toporgunk egy helyben!”

A Mustang Mach-E töretlen népszerűségét számos díj, például az Év Észak-Amerikai SUV-ja, az Edmunds Legjobb Luxus Elektromos Autója és sok más elismerés jelzi.

Mustang Mach-E

Kapcsolat elérhetőség

A Ford Motor Company

A Ford Motor Company globális vállalat, amelynek központja a Michigan állambeli Dearborn. A vállalat tevékenységi köre a Ford személyautók, haszongépjárművek, városi terepjárók (SUV) és elektromos hajtású autók, valamint a Lincoln luxusautók tervezése, gyártása, értékesítése, szervizelése és a velük kapcsolatos szolgáltatások biztosítása. A vállalat a Ford Motor Credit Company révén pénzügyi szolgáltatásokat is nyújt. A Ford vezető szerepre törekszik az elektromos autók, az önvezető járművek és a mobilitás területén. A Ford mintegy 199.000 embert foglalkoztat világszerte. Amennyiben több információra van szüksége a Fordról, termékeiről vagy a Ford Motor Credit Company vállalatról, kérjük, keresse fel a www.corporate.ford.com vagy a www.ford.hu honlapot.

A saját tulajdonú vállalatokban körülbelül 53.000 alkalmazottat, az összevont, illetve nem összevont közös vállalkozásokkal együtt pedig mintegy 67.000 embert foglalkoztató Ford Európa felel a Ford márkához tartozó autók gyártásáért, értékesítéséért és karbantartásáért Európa 50 piacán. A Ford Motor Credit Company mellett a Ford Európa üzleti tevékenysége magában foglalja a Ford Ügyfélszolgálat és 24 gyártóüzem (16 saját tulajdonú vagy összevont közös vállalat és 8 nem összevont közös vállalkozás) működtetését. Az első Ford autókat 1903-ban szállították Európába – ugyanabban az évben, amikor a Ford Motor Companyt alapították. Az európai gyártás 1911-ben indult meg.

Márkakereskedés hírei

Aktuális ajánlatok

Legfrissebb akciók Fitohorm Autóház

Márkakereskedés hírei

Legfrissebb hírek Fitohorm Autóház