A Ford Pro és a Deutsche Post DHL Csoport

2022. 12. 17.


A Ford Pro és a Deutsche Post DHL Csoport világszerte együttes erővel elektrifikálja a csomagkézbesítést

KÖLN/BONN, Németország, 2022. december 5. – A Ford Pro és a Deutsche Post DHL Csoport nemrégiben szándéknyilatkozatot írt alá a logisztikai tevékenységekhez használt elektromos hajtású áruszállítók alkalmazásának globális felgyorsításáról. Ez a megállapodás annak jegyében született, hogy mindkét vállalat elkötelezetten törekszik a fenntartható/zöld szolgáltatások megvalósítására.

Ford Pro és a Deutsche Post DHL Csoport

A tervezett együttműködés lényege, hogy 2023 végéig a Ford Pro több mint 2000 elektromos hajtású áruszállítót biztosít a Deutsche Post DHL Csoport részére, amely ezekkel az autókkal végzi majd a küldemények házhoz szállítását. A Deutsche Post DHL Csoport ezzel tovább erősíti világelső pozícióját az elektrifikált csomagkézbesítés területén. A megállapodás nemcsak a járművekre terjed ki, hanem az elektromos flotta üzemeltetéséhez szükséges megoldások teljes kínálatára is, többek közt a Ford Pro E-Telematika szoftverére és töltési megoldásaira, amelyek csökkentik a költségeket, és optimalizálják a munka hatékonyságát.

A Ford azt tervezi, hogy 2035-re minden új járműve zéró emisszióval működik majd, miközben európai létesítményeiben, logisztikájában és beszállítói láncában megvalósítja a karbonsemlegességet, illetve hogy legkésőbb 2050-re mindezt globálisan is kiterjeszti.

Ford Pro E-Telematika

A Deutsche Post DHL Csoport a világ első számú logisztikai vállalataként arra törekszik, hogy a klíma védelme érdekében egyre tisztábban működjön, ezért ebben az évtizedben 7 milliárd eurót invesztál a nettó zéró károsanyag-kibocsátású logisztikai megoldások bevezetésébe. A Deutsche Post DHL Csoport célja, hogy 2030-ra a flottájában 60 százalék legyen a csomagfelvételre -és kiszállításra használt elektromos járművek aránya, és ezt a célkitűzését most hatásosan támogatja a Ford Pro elektromos modellkínálata, köztük a vadonatúj E-Transit.1

“A Ford Pro és a Deutsche Post DHL Csoport egyaránt elkötelezettek a magasabb szintű fenntarthatóság és az elektromos megoldások iránt, és ez a megállapodás nagy lépést jelent abban, hogy az elektromos haszonjárművek fuvarok millióit teljesítsék világszerte. Az E-Transit a legnagyobb számban értékesített elektromos haszonjármű Észak-Amerikában, június óta pedig Európában is ez a modell a legkelendőbb a saját szegmensében, ami azt jelenti, hogy ez a tisztán elektromos hajtású 2 tonnás áruszállító már most is hatékonyan támogatja ezt a közös törekvést,” nyilatkozta Hans Schep, a Ford Pro európai vezérigazgatója.

E-Transit

“A kézbesítés utolsó szakaszát jelentő házhoz szállítás nagyon fontos terület a széndioxid-kibocsátás megszüntetése szempontjából. Azzal, hogy a mintegy 27.000 elektromos haszonjárműből álló globális flottánkat ezentúl az új E-Transit erősíti, még több zöld kiszállítási szolgáltatást kínálhatunk majd világszerte. Ha egyesült erővel dolgozunk ki megoldásokat logisztikai feladatainkhoz, még hatékonyabbá tehetjük működésünket és szolgáltatásunkat,” mondta el Anna Spinelli, a Deutsche Post DHL Csoport beszerzési és mobilitási igazgatója.

A megállapodás értelmében a Ford Pro már le is szállította az első E-Transitokat, amelyek a világ több országában is munkába álltak csomagkézbesítő járműként. A Deutsche Post DHL Csoport megrendelése dobozos kialakítású E-Transitokra vonatkozik, amelyeket arra terveztek, hogy küldeményeket kézbesítsenek velük Amerikában és Európában. Az új autók éppen az év végén, vagyis a csúcsidőszakban csatlakoznak a cég flottájához, hogy a csomagküldés a legsűrűbb szezonban is fenntarthatóbb legyen.

Cég Flotta

A Ford és a Deutsche Post DHL Csoport által aláírt szándéknyilatkozat alapján a két vállalat a későbbiekben közösen fejleszthet termékeket, illetve új digitális és töltési megoldásokat. A Ford Pro már a kezdetektől hozzáférést biztosít innovatív ötleteihez, ezért tesztautókat ad át a Deutsche Post DHL Csoportnak, emellett pedig azt is megvizsgálják, hogyan terjeszthetik ki együttműködésüket a világ egyre több piacára.

Kapcsolat elérhetőség

A Ford Motor Company

A Ford Motor Company globális vállalat, amelynek központja a Michigan állambeli Dearborn. A vállalat tevékenységi köre a Ford személyautók, haszongépjárművek, városi terepjárók (SUV) és elektromos hajtású autók, valamint a Lincoln luxusautók tervezése, gyártása, értékesítése, szervizelése és a velük kapcsolatos szolgáltatások biztosítása. A vállalat a Ford Motor Credit Company révén pénzügyi szolgáltatásokat is nyújt. A Ford vezető szerepre törekszik az elektromos autók, az önvezető járművek és a mobilitás területén. A Ford mintegy 199.000 embert foglalkoztat világszerte. Amennyiben több információra van szüksége a Fordról, termékeiről vagy a Ford Motor Credit Company vállalatról, kérjük, keresse fel a www.corporate.ford.com vagy a www.ford.hu honlapot.

A saját tulajdonú vállalatokban körülbelül 53.000 alkalmazottat, az összevont, illetve nem összevont közös vállalkozásokkal együtt pedig mintegy 67.000 embert foglalkoztató Ford Európa felel a Ford márkához tartozó autók gyártásáért, értékesítéséért és karbantartásáért Európa 50 piacán. A Ford Motor Credit Company mellett a Ford Európa üzleti tevékenysége magában foglalja a Ford Ügyfélszolgálat és 24 gyártóüzem (16 saját tulajdonú vagy összevont közös vállalat és 8 nem összevont közös vállalkozás) működtetését. Az első Ford autókat 1903-ban szállították Európába – ugyanabban az évben, amikor a Ford Motor Companyt alapították. Az európai gyártás 1911-ben indult meg.


Márkakereskedés hírei

Aktuális ajánlatok

Legfrissebb akciók Fitohorm Autóház

Márkakereskedés hírei

Legfrissebb hírek Fitohorm Autóház