Új szerepekben a Mustang Mach-E

Új szerepekben a Mustang Mach-E

2023. 08. 15.

A Mustang Mach-E egyre népszerűbb, amit talán az jelez a legvilágosabban, hogy olyan területeken is kezd megjelenni, ahol tényleg tétje van annak, hogy egy autó mennyire jól kezelhető, erős, vagy éppen megbízható.

Egy-egy új modell akkor válik igazán sikeressé, ha a mindennapos közlekedésen túl más feladatokra is elkezdik használni. Például oktatásra, járőrözésre vagy éppen sürgősségi orvosi ellátáshoz.

A Mustang Mach-E egyre népszerűbb, amit talán az jelez a legvilágosabban, hogy olyan területeken is kezd megjelenni, ahol tényleg tétje van annak, hogy egy autó mennyire jól kezelhető, erős, vagy éppen megbízható.

Mustang Mach-E

Manapság a norvég és a holland tanuló vezetők már úgy is dönthetnek, hogy egy Mustang Mach-E volánja mögött sajátítják el a közlekedést. Az autós iskolák egyhangúan állítják: ezzel akár 15 órával rövidebb is lehet a tanfolyam, mert náluk a vizsgáztatók már elfogadják a vezetéssegítő rendszerek használatát, így a tanulók rábízhatják magukat az automatikus parkolás vagy a hegymeneti elindulássegítő funkciókra. Az is nagy segítséget jelent, hogy az oktató szabályozhatja, milyen erővel gyorsítson vagy fékezzen a Mustang Mach-E, vagyis a kezdő vezető ’szelídebb’, a rutinosabb tanuló ’valódi’ autót vezethet. Ugyanakkor az oktatóknak is meg kell tanulniuk néhány új dolgot: például azt, hogyan magyarázzák el az egypedálos vezetést, vagy hogy megtanítsák azt a vezetéstechnikát, amivel csökkenteni lehet egy elektromos autó áramfogyasztását. 

Mustang Mach-E oktató

De úgy tűnik, a Mach-E még ennél felelősségteljesebb munkára is megfelel, hiszen egy holland sürgősségi betegellátó cég, a Broeder de Vries ezt a modellt választotta arra, hogy elszállítsa az orvosokat a krízishelyzetbe került emberekhez. A szolgáltató döntésében nemcsak a komoly hatótávolság játszott szerepet, hanem az is, hogy a SYNC 4 infotainment rendszer navigációja köztudottan kiváló, ez pedig életbevágóan fontos, amikor minden perc számít. 

Mach-E betegellátó

Hasonlóan nagy a tét, amikor egy ország rendőrsége megfelelő járőrkocsit keres, márpedig Nagy-Britanniában azzal bízták meg a Fordot, hogy készítsen rendőrautó-prototípust a Mach-E-ből. Ehhez már elég komoly átépítésekre is szükség volt, mert egy ilyen járműben nagyon sok speciális rendszer működik, ám ezek használata nem csökkentheti a hatótávolságot: ilyenek például a kommunikációs berendezések, a fényhidak, vagy a kereső reflektorok. A mérnökök első megoldásként egy külön akkumulátorról biztosították ezek áramellátását, de hosszú távon egy, az eddigieknél is nagyobb kapacitású meghajtó akku lesz majd a megoldás.

Kapcsolat elérhetőség

A Ford Motor Company

A Ford Motor Company globális vállalat, amelynek központja a Michigan állambeli Dearborn. A vállalat tevékenységi köre a Ford személyautók, haszongépjárművek, városi terepjárók (SUV) és elektromos hajtású autók, valamint a Lincoln luxusautók tervezése, gyártása, értékesítése, szervizelése és a velük kapcsolatos szolgáltatások biztosítása. A vállalat a Ford Motor Credit Company révén pénzügyi szolgáltatásokat is nyújt. A Ford vezető szerepre törekszik az elektromos autók, az önvezető járművek és a mobilitás területén. A Ford mintegy 199.000 embert foglalkoztat világszerte. Amennyiben több információra van szüksége a Fordról, termékeiről vagy a Ford Motor Credit Company vállalatról, kérjük, keresse fel a www.corporate.ford.com vagy a www.ford.hu honlapot.

A saját tulajdonú vállalatokban körülbelül 53.000 alkalmazottat, az összevont, illetve nem összevont közös vállalkozásokkal együtt pedig mintegy 67.000 embert foglalkoztató Ford Európa felel a Ford márkához tartozó autók gyártásáért, értékesítéséért és karbantartásáért Európa 50 piacán. A Ford Motor Credit Company mellett a Ford Európa üzleti tevékenysége magában foglalja a Ford Ügyfélszolgálat és 24 gyártóüzem (16 saját tulajdonú vagy összevont közös vállalat és 8 nem összevont közös vállalkozás) működtetését. Az első Ford autókat 1903-ban szállították Európába – ugyanabban az évben, amikor a Ford Motor Companyt alapították. Az európai gyártás 1911-ben indult meg.

Márkakereskedés hírei

Aktuális ajánlatok

Legfrissebb akciók Fitohorm Autóház

Márkakereskedés hírei

Legfrissebb hírek Fitohorm Autóház