Több, mint 12 millió Ford Focus talált gazdára

a modell első bemutatása óta

2014. 01. 10.

Az elmúlt két évben a világ legnépszerűbb autójának bizonyuló Ford Focus-ból az első generáció 1998-as bemutatása óta több, mint 12 millió darab kelt el világszerte, ebből 6,9 millió Európában. Kontinensünkön, ahol a napokban gurult le a gyártósorról a legújabb generációs Focus európai változatának egymilliomodik példánya, a 90 másodpercenként készül el egy darab a modellből.

A Focus, a Ford népszerű kompaktja mára a világ legkelendőbb autójává vált. A Ford Európa németországi, Saarlous-i gyártóüzemében nemrégiben elkészült a jelenlegi Focus-generáció egymilliomodik példánya - egy a két egymást követő évben is az ’Év Motorja’ címet megszerzett 1.0 literes EcoBoost motorral hajtott, ferdehátú változat. A Ford emellett még az oroszországi Szentpétervár közelében működő Ford Sollers üzemben is gyártja a Focus modellt, az itt gyártott autók a helyi piacra készülnek.

“A Focus egy élvezetesen vezethető családi autó, amelynek sokoldalúsága hihetetlenül sok vásárló tetszését elnyerte már.” – mutat rá Bob Samardzich, a Ford Európa általános vezérigazgató-helyettese. „Tavaly mutattuk be a nulla károsanyag-kibocsátású Focus Electric változatot, teljessé téve ezzel a Focus-termékpalettát, amelyen a 250 lóerős Focus ST is szerepel.”

A Ford tervei szerint még ebben a hónapban megjelenik a 2012-es és 2013-as Év Motorja címet elnyert erőforrással felszerelt Focus 1.0 EcoBoost modell új változata, ez lesz Európa első, 99 g/km CO2-kibocsátású* benzinmotoros családi autója.

A Focus olyan innovatív technológiákkal szerelhető fel, mint az Aktív Parkolóasszisztens, ami ultrahangos érzékelőkkel méri fel a megfelelő méretű parkolóhelyeket, és automatikusan bekormányozza oda az autót, miközben a vezetőnek csak a sebességváltót, a gázpedált és a kuplungot kell kezelnie; vagy az Active City Stop, ami másodpercenként ötvenszer szkenneli be az autó előtti útszakaszt, hogy 15 km/órás sebesség alatt megakadályozza a ráfutásos ütközéseket, 30 km/órás sebességig pedig jelentős mértékben csökkentse azok súlyosságát.

Ha az autó mégis karambolozik, a Vészhelyzeti Segélyhívóval kiegészített Ford SYNC közvetlen kapcsolatot teremt az utasok és a helyi mentőszolgálat operátora között.

“A Ford-vásárlók visszajelzései alapján elmondható, hogy hasznosnak tartják a Ford intelligens technológiáit, és sokra értékelik autóink biztonságát, sportos jellegét, stílusát és kényelmét.” - teszi hozzá Samardzich.

A Ford 1998-ban mutatta be a mára a világ legnépszerűbb autójává vált Focus első generáciját, azóta vállalat közel 6,9 millió darabot értékesített a modellből az európai piacon, világszerte pedig összesen több mint 12 millió Focus kelt el.

Márkakereskedés hírei

Aktuális ajánlatok

Legfrissebb akciók Fitohorm Autóház

Márkakereskedés hírei

Legfrissebb hírek Fitohorm Autóház