Jótékonysági árverésen kelt el a Need For Speed Mustángja

2014. 05. 01.
A Barrett-Jackson Aukciósház által minimálár nélkül elárverezett, egyedi építésű Ford Mustang 300.000 dolláros ára jótékony célt szolgál: az eladásból származó bevétel a Henry Ford Egészségügyi Rendszer munkáját támogatja; a szervezet célja, hogy minél több ember jusson orvosi ellátáshoz. Az ezüstszínű Mustang a „Need for Speed” című mozifilmben szerepelt, az egyedi építésű, szélesített karosszériás autó 22 colos Forgiato könnyűfém keréktárcsákon gördül.

A Ford 300.000 dollárért (nagyságrendileg 67 millió Forint) adta el a Barrett-Jackson Aukciósház szombati floridai árverésén azt az egyedi építésű 2013-as Ford Mustang GT modellt, amely a „Need for Speed” című film egyik főszereplőjeként tűnt fel a mozivásznon.  A mutatós autót John Felice, a Ford amerikai marketingért, értékesítésért és szolgáltatásokért felelős alelnöke kormányozta fel az emelvényre. Az élénk licit szinte tapintható feszültséggel töltötte meg a helységet, s végül az Ohio állambeli David Flynn lett a különleges Mustang boldog tulajdonosa. A minimálár nélkül meghirdetett árverés bevétele a Henry Ford Egészségügyi Rendszer kasszáját gazdagítja; a nonprofit szervezetet Henry Ford alapította az Edith and Benson Ford Szív- és Érrendszeri Kutatóintézet támogatására.

„A Mustangról mindenkinek van egy története, ám e filmsztár-autó új tulajdonosa igazán különleges sztorit mesélhet majd járművéről.” - fogalmaz Steve Ling, a Ford észak-amerikai marketing-managere. „Egy ilyen különleges gép igazán komoly megbecsülést érdemel – különösen 50 évvel azután, hogy megszületett Amerika első póniautója. Ráadásul az adásvételt még emlékezetesebbé teszi, hogy a bevétel jótékony célt szolgál.” Az 1915-ben alapított Henry Ford Egészségügyi Rendszer az amerikai nemzet egyik legátfogóbb egészségügyi rendszere, amely egészségbiztosítást és orvosi ellátást nyújt, beleértve az akut, a különleges, az elsődleges és a megelőző ellátásokat, s a rendszer hátterében kiemelkedő kutató- és oktatóbázis áll. „Igazán felemelő látványt nyújtott a dobogóra felgördülő autó, ami azért érkezett ide, hogy támogassa a Henry Ford Egészségügyi Rendszer munkáját.” – teszi hozzá Sandy Hudson, a szervezet fejlesztési igazgatója. „Dave Flynn nem csupán egy autót vett, hanem vásárlásával nagyon sok embert hozzásegített ahhoz, hogy orvosi ellátásban részesülhessenek.” A „Need for Speed” Mustangját nemcsak a film forgatása során használták, hanem a mozi minden promóciós helyszínén kiállították. Az egyedi építésű, szélesített karosszériás autó 22 colos Forgiato könnyűfém keréktárcsákon gördül, a jármű alkotói megnagyobbították az alsó hűtőrácsot, kiszélesítették a küszöböket, két légbeömlőt építettek a gépháztetőre, és különleges visszapillantókat terveztek. Az erőteljes V8-as motorral hajtott, ezüst fényezésű Mustang karosszériáját Kona Blue versenysávok díszítik.

Márkakereskedés hírei

Aktuális ajánlatok

Legfrissebb akciók Fitohorm Autóház

Márkakereskedés hírei

Legfrissebb hírek Fitohorm Autóház