Kábítószeres vezetést szimuláló öltözék

2015. 11. 30.
A Ford új öltönye drámai módon szembesíti a fiatalokat az illegális kábítószerek hatása alatti vezetés veszélyeivel.

A Ford a német Meyer-Hentschel Intézet tudósaival közösen fejlesztette ki azt az öltözetet, amely többek között a cannabis, a kokain, a heroin vagy az MDMA (ismertebb nevén ecstasy) különböző hatásait szimulálja, beleértve a lassabb reakcióidőt, a látászavart, a kézremegést és a rossz koordinációt. Az új Kábítószeres Vezetést Szimuláló Öltözetet a Ford beépíti a fiatalok számára szervezett Driving Skills for Life díjnyertes programba, amely több mint 500.000 kezdő autós számára nyújtott ingyenes képzést világszerte, online és élőben egyaránt. A 11 éve indult program keretében a fiatal autósok oktatása egy zárt tanulópályán folyik, és ugyanitt próbálhatják ki az öltözéket is.

”Az illegális kábítószerek hatása alatti vezetés könnyen jelent halálos veszélyt az autóban ülők és a környezetük számára is,” nyilatkozta Jim Graham, a Ford Driving Skills for Life programjának menedzsere. ”Az Ittas Vezetést Szimuláló Öltözet meghökkentő élményét már sokan megtapasztalhatták, akik beültek vele a volán mögé. Meggyőződésünk, hogy a Kábítószeres Vezetést Szimuláló Öltözetnek is hasonló hatása lesz.”

Egy európai felmérés szerint harmincszor nagyobb eséllyel szenvednek súlyos balesetet azok, akik kábítószer hatása alatt vezetnek.* A kockázatok ellenére minden tizedik ember beismerte, hogy ült már be olyan ember mellé az autóba, aki megítélésük szerint kábítószerek hatása alatt állt. **


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 
* http://www.druid-project.eu
** http://www.brake.org.uk/assets/docs/dl_reports/DLreport-FittoDrive-section6-drugs-2014.pdf

Márkakereskedés hírei

Aktuális ajánlatok

Legfrissebb akciók Fitohorm Autóház

Márkakereskedés hírei

Legfrissebb hírek Fitohorm Autóház