Tourneo Connect

2017. 12. 11.

Az új Ford Tourneo Connect stílusos orr-részének leghangsúlyosabb elemei a látványos, öt díszléces Transit-hűtőrács és a keskenyebb fényszórók; az erős fényű HID Xenon lámpákat a gazdagabb felszereltségű változatokban LED nappali menetfény egészíti ki. Az autó frissebb megjelenését aerodinamikus vonalvezetés és első légterelő teszi teljessé.

Mind az ötüléses Tourneo Connect, mind pedig a hétüléses Grand Tourneo Connect utasai szép és tartós új kárpitozásban gyönyörködhetnek. A megújult műszerfalon egy új központi kezelőfelület kapott helyet, amit a gazdagabb felszereltségű modellváltozatokban tablet-jellegű, lebegő kialakítású, 6 colos színes érintőképernyő egészít ki; erről kezelhető az autó SYNC 3 kommunikációs és szórakoztató rendszere.

Az új modellben a szegmensben elsőként jelennek meg olyan vezetést támogató biztonsági rendszerek mint az Intelligens Sebességhatároló, ami automatikusan szabályozza az autó sebességét, megakadályozva a gyorshajtást; a Gyalogosészleléssel kiegészített Ütközésre Figyelmeztető Rendszer; az Oldalszél Stabilizálás; valamint az Aktív Parkolóasszisztens, ami a párhuzamos és a merőleges parkolóhelyekre egyaránt önálló kormányzással manőverezi be az autót.

A legmodernebb erőforrásokból összeállított motorkínálat alacsonyabb üzemanyag-fogyasztást kínál*, és megfelel az Euro 6.2 károsanyag-kibocsátási előírásoknak. A Ford vadonatúj 1.5 EcoBlue dízelmotorja a legújabb üzemanyag-befecskendező, turbótöltő és emisszióvezérlő technológiákkal működik, és a csekély belső súrlódású erőforrás magasabb teljesítményt ad le, miközben érezhetően alacsony üzemanyag-fogyasztással mozgatja a Tourneo Connect és Grand Tourneo Connect modelleket.

Az új Tourneo Connect kínálatában a többszörös díjnyertes 1.0 EcoBoost motor új változata is szerepel, amelynek hengerfejét, üzemanyag-befecskendezését és emisszióvezérlését a mérnökök jelentős mértékben átalakították, hogy tovább csökkentsék az egység üzemanyag-fogyasztását. Az új technológiák közt fontos megemlíteni a hengerlekapcsolást, ami lehetővé teszi, hogy kis terhelés mellett a motor két hengerrel működjön, így redukálhatók a pumpáló mozgásból adódó veszteségek és az erőforrás még takarékosabbá válik.Az autó alapfelszereltségében most egy tovább tökéletesített hatfokozatú manuális sebességváltó jelenik meg. Az 1,5 literes EcoBlue motorhoz emellett egy új nyolcfokozatú automata sebességváltó is kérhető, ami nemcsak alacsony üzemanyag-fogyasztást és gyors gázreakciókat biztosít, hanem zökkenőmentesen és fürgén kapcsolja a sebességfokozatokat.

A két új Tourneo Connectben továbbra is rugalmasan variálható ülések, tágas csomagtér és tolóajtók biztosítják a sokoldalúságot és a praktikumot. A Tourneo Connect 60/40 arányban osztott hátsó üléssora síkba dönthető vagy előre buktatható, sőt akár ki is emelhető; ez utóbbi esetben az első ülések mögött 2410 literes hasznos tér alakítható ki. A Grand Tourneo Connect hátsó üléssorai könnyen és gyorsan síkba dönthetők (ilyenkor a csomagtér mérete 2620 literre nő), a harmadik sor ülései pedig előre-hátra csúsztathatók, így az utastér még praktikusabban variálható.


Az új Tourneo Connect modellről a 2018-as bemutatót megelőzően várhatók további információk (beleértve az üzemanyag-fogyasztási és teljesítmény-adatokat).


Forrás: Ford Sajtószoba

Márkakereskedés hírei

Aktuális ajánlatok

Legfrissebb akciók Fitohorm Autóház

Márkakereskedés hírei

Legfrissebb hírek Fitohorm Autóház