Elektromos autó támogatás

További felmerülő kérdések esetén márkakereskedéseink állnak szíves rendelkezésükre!

  • A Fordnál mindent megteszünk azért, hogy hozzájáruljunk a fenntartható közlekedési megoldások kialakításához, ezért elkötelezettek vagyunk az elektromos autózás mellett.

   Változatos termékpalettát kínálunk ügyfeleinknek, az elektromos autóink között megtalálhatók olyan ikonikus modellek, mint a Mustang Mach-E, az Explorer vagy az E-Transit. A sokszínű választék lehetővé teszi a különböző igények magasabb szintű kiszolgálását.

   2024 elején újra lehetőség nyílik a hazai vállalkozók számára, hogy pályázati keretek között állami támogatást igényelhessenek elektromos gépjárművek vásárlásához.

   Az alábbi, rövid összefoglalóval kívánunk segítséget nyújtani a legfontosabb tudnivalókról a “RRF-10.10.1-24 KÖZÚTI ELEKTROMOS JÁRMŰ BESZERZÉS TÁMOGATÁSA VÁLLALKOZÁSOKNAK” elnevezésű pályázatról.

   Fontos, hogy a pályázatban korlátozott számú, összesen 9000 db gépjármű kaphat támogatást. 

   Hol érhető el a pályázati kiírás?

   RRF-10.10.1-24 Közúti elektromos jármű beszerzés támogatása vállalkozásoknak | Széchenyi Terv Plusz (gov.hu)

   Mikortól nyújtható be a pályázat?

   A támogatási kérelmet 2024. február 05. 10:00-tól 2025. március 31. 10:00-ig lehet benyújtani. 

   Mi a támogatási kérelem benyújtásának módja?

   Elektronikusan nyújtható be a pályázat a www.palyazat.gov.hu oldalon, bejelentkezést követően. 

   Ki pályázhat?

   A pályázatra támogatási kérelmet nyújthat be bármely magyarországi székhellyel vagy az Európai Gazdasági Térség területén székhellyel és Magyarországon fiókteleppel, magyar adószámmal rendelkező gazdasági társaság, szövetkezet, egyéni cég vagy egyéni vállalkozó, amelynek alapítása 2021.12.31. vagy ennél korábbi dátumú.

   A támogatást igénylőnek a támogatási kérelem benyújtását megelőző jóváhagyott, legutolsó lezárt, teljes üzleti év éves beszámoló szerinti nettó árbevétele, egyéni vállalkozó esetén a bevétele, meghaladja a projekt elszámolható költségét, vagyis a gépjármű teljes vételárát támogatás nélkül. 

   Mekkora összeg pályázható?

   Az alábbi táblázat összefoglalja az akkumulátor kapacitásokhoz rendelt keretösszegeket:

   Akkumulátor kapacitás (kWh)M1 kategória esetén az egy gépjárműre eső maximális támogatási összeg (Ft)/thM1 kategória esetén az egy gépjárműre eső maximális nettó elszámolható költség (Ft)
   <=41
   2 800 000 Ft
   11 500 000 Ft
   41<X<=59
   3 600 000 Ft
   14 000 000 Ft
   59<
   4 000 000 Ft
   20 000 000 Ft

   M2, N1 és N2 kategória esetén a maximális támogatási összeg (Ft)
   M2, N1 és N2 kategória esetén a maximális nettó elszámolható költség (Ft)
   <=50
   3 600 000 Ft
   17 000 000 Ft
   50<X<=74
   3 800 000 Ft
   22 000 000 Ft
   74<
   4 000 000 Ft
   25 000 000 Ft

   Mennyi gépjármű szerezhető be vállalkozásonként?

   Az utolsó lezárt teljes üzleti évi statisztikai állományi létszám határozza meg a pályázat keretein belül megvásárolható gépjárművek darabszámát vállalkozásonként:

   10 főnél kevesebb - 1 darab,

   10-50 fő között - 5 darab,

   50-250 fő között - 10 darab,

   míg 250 főt meghaladó cégek esetén 16 darab járműre igényelhető a támogatás. 

   Igénybe vehető finanszírozás a gépjármű megvásárlásához?

   Igen, pénzügyi lízing (nyílt végű és zárt végű) igénybe vehető a beszerzéshez, azonban a lízing futamideje nem haladhatja meg a pályázat lezárultát, vagyis 2026. április 30-át. Ekkor az eszköznek a támogatott vállalkozás tulajdonába kell kerülnie.Melyik FORD modellekre igényelhető a támogatás?

   Melyik FORD modellekre igényelhető a támogatás?

   Személygépjárművek esetén (M1 kategória) a Mustang Mach-E és az Explorer, míg 3,5 t alatti haszonjárművek tekintetében az E-Transit teljes mértékben megfelel a pályázati kritériumoknak. Személyre szabott ajánlatainkért forduljon bizalommal márkakereskedéseinkhez!


 • Mustang Mach-E
 • Mustang Mach-E

  Egy új korszak ikonja. A Mustang Mach-E könnyed, élvezetes és nagyszerű vezetési élményt nyújt. Fejlett vezetéstámogató technológiák, emelt szintű csatlakoztatott funkciók és innovatív dizájnrészletek lehetővé teszik, hogy minden eddiginél jobban együttműködjön a Mustangjával. Csapjon a lovak közé!

  Tudjon meg többet!


 • Teljesen elektromos Explorer
 • Teljesen elektromos Explorer

  Új értelmet ad a kalandoknak! Gyors töltési lehetőség áll rendelkezésre és már alapfelszereltségként minden fontos funkcióval felszerelve érkezik. Fejlett vezetéstámogató technológiákkal és kiemelkedő kényelemmel segít akár a hosszabb utakon is.

  Tudjon meg többet!


 • E-Transit
 • E-Transit

  A Ford E-Transit messzemenőkig támogatni fogja vállalkozása fenntarthatósági céljait, miközben strapabíró, sokoldalú és erős. Az E-Transittal bátran elvállalhatja távolabbi megbízásait, hiszen 400 Voltos, 68 kWh-ás kapacitású akkumulátorára támaszkodva egyetlen töltéssel akár 317 km-t is megtehet vele. Sőt, az E-Transittal még a károsanyag-kibocsátás csökkentését előíró zónákban is szabadon közlekedhet.

  Tudjon meg többet!FONTOS INFORMÁCIÓ

Az árak tájékoztató jellegűek, a képek csak illusztrációk. További, legfrissebb információkért kérjük, vegye fel a kapcsolatot a kiválasztott márkakereskedéssel!Mielőtt terepre indulna, mindig olvassa el a kezelési útmutatót, legyen tisztában a tereppel és az útvonal nehézségeivel, és használjon megfelelő biztonsági felszerelést!A Ford elkötelezetten törekszik a környezet megóvására és a lehető legkisebb ökológiai lábnyom elérésére.


Aktuális ajánlatok

Legfrissebb akciók Fitohorm Autóház

Márkakereskedés hírei

Legfrissebb hírek Fitohorm Autóház